Detta är ett blogginlägg

Vintern har kommit! Trots att det egentligen inte är mer än några minusgrader känns det desto kallare när det blåser - ingenom typ alla trådar man har på kroppen....
Jag som i vanliga fall fryser när det är 15 plusgrader ute är påpälsad som en michelingubbe och känner mig precis lika smidig... :o)
Oavsett väder och vind skall ju pållarna skötas om... ni vet dom där krävande små runda lurvtussarna som finkulerar i hagen och undrar när det är dax för käk... igen?
Egentligen räcker det att vi startar traktorn, det spelar ingen som helst roll vilken tid på dygnet det är, så tycker de lurviga att vi gott kan servera smörgåsbord för 35te gången på samma dygn. Yeah right!
Vad jag kan se så är där minst 15 galoppörer som inte tänker på beach 2014, som vissa andra gör....

Det traditionella slitet de flesta hästägare ofrivilligt får uppleva varje vinter är det underbara fenomenet som kallas "jag-måste-bära-50-liter-spannar-vatten-per-dygn" när vattenslangar och kar fryser till is.
Detta problemet är inte längre något problem hos oss, det har vi avhjälpt med ett flertal isolerade vattenkar och kilometervis elslingor runt allt som kan tänkas frysa. 1-0 till mig.

Senaste dagarna har vi fixat till fossingarna, man och svans på shettisarna, perfekt innejobb! Förutom att när man väl har asat in alla pållar i stallet, är man genom svettig av att måste-skynda-mig-in-för-att-inte-frysa-ihjäl. Jacka av.

Slutresulatet av 4 timmars putsade & donande av de små värmer iallfall gott i själen och i kroppen, för ärligt - när jag skall borsta små, små hästar på benen och under magen så ligger jag inte inne med den mest agronomiska arbetsställningen direkt...

Sen kommer vi till den roligaste biten, kontentan av det hela, när allt som skall göras på gården är gjort och det är dax att gå in och , japp, jag är ironisk nu -att tina upp fötterna....för värmesulorna jag köpte förra vintern och har sparat för att dom nog håller en säsong inte alls gjorde det, inte det mista, är iskalla - precis som mina fötter.

Men imorgon tar vi nya tag - igen! :o)