Snö, vind och kyla

Snö, vind & kyla...Vintern har kommit!

Trots att det egentligen inte är mer än några minusgrader känns det desto kallare när det blåser - ingenom typ alla trådar man har på kroppen....
Jag som i vanliga fall fryser när det är 15 plusgrader ute är påpälsad som en michelingubbe och känner mig precis lika smidig... :o)
Oavsett väder och vind skall ju pållarna skötas om... ni vet dom där krävande små runda lurvtussarna som finkulerar i hagen och undrar när det är dax för käk... igen?

Egentligen räcker det att vi startar traktorn, det spelar ingen som helst roll vilken tid på dygnet det är, så tycker de lurviga att vi gott kan servera smörgåsbord för 35te gången på samma dygn. Yeah right!
Vad jag kan se så är där minst 15 galoppörer som inte tänker på beach 2014, som en annan gör....

Det traditionella slitet de flesta hästägare ofrivilligt får uppleva varje vinter är det underbara fenomenet som kallas "jag-måste-bära-50-spannar-vatten-per-dygn" när vattenslangar och kar fryser till is.
Detta problemet är inte längre något problem hos oss, det har vi avhjälpt med ett flertal isolerade vattenkar och kilometervis elslingor runt allt som kan tänkas frysa. 1-0 till mig.

Senaste dagarna har vi fixat till fossingarna, man och svans på shettisarna, perfekt innejobb! Att asa in alla pållar i stallet, gör att man snabbt blir genom svettig av att måste-skynda-mig-in-för-att-inte-frysa-ihjäl.
Jacka av. 10 minuter senare, jacka på + en lätt släng av frostskador.

Slutresulatet av 4 timmars putsade & donande av de små värmer iallfall gott i själen och i kroppen, för ärligt - när jag skall borsta små, små hästar på benen och under magen så ligger jag inte inne med den mest agronomiska arbetsställningen direkt...

Sen kommer vi till den roligaste biten, kontentan av det hela, när allt som skall göras på gården är gjort och det är dax att gå in på kvällen och , japp, jag är ironisk nu - är att tina upp fötterna....för värmesulorna jag köpte förra vintern och har sparat för att dom nog kanske håller en säsong inte alls gjorde det, inte det mista, är totalt genomfrusna och iskalla - precis som mina fötter.

Skål och välkommen lixom, imorgon kör vi en repris! :o)  /Sabina

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-